SuomiEnglantiVenäjäNorjaSaksaViroRanska

Kultavaltaus

Koe Villin Lapin kultakuume Saariselällä Tankavaaran läheisyydessä!

Villi Lappi tarjoaa upean mahdollisuuden ainutlaatuisiin ja unohtumattomiin kokemuksiin kullanhohtoisella Saariselällä.

Jo satojen vuosien ajan pohjoisten perukoiden joenuomat ovat houkutelleet kullanetsijöitä kullankiilto silmissä. Mikäpä olisikaan mukavampaa kuin palata Lapin reissulta kultahippunen taskussa!

Villillä Lapilla on hallussaan kultavaltausalue Tankavaarassa, vain kivenheiton päässä Saariselältä ja Tankavaarasta. Alueella tarjoamme aitoa kullanetsintämeininkiä mainarimajoituksen puitteissa - nappaa siis teltta kainaloon tai lähde vaikkapa asuntoautolla kohti kultaseikkailua! Kullan etsinnän lisäksi voit rentoutua saunan lämmössä ja nauttia eväistä tunnelmallisella kodalla. Myös mainariopastus mahdollista! Valtauksella on kota ja aito lapin sauna sekä puhdasvetinen puro virtaa läpi valtauksen. Kultaa tulee tässä valtauksella 100 % varmuudella ja sen vuoksi voimme luvata rahat takaisin jos kultaa ei löydy! Kaikki tarvittava kalosto löytyy valtaukselta kuten agrekaatit, vesipumput, rännit, lapiot, vaskoolit jne..

Ota yhteyttä ja kysy lisää! ›

Kullanhuuhdontaa Saariselällä

 

 

Kultaa on etsitty Suomessa jo 1500-luvulta lähtien

Tankavaaran kulta

Kultahistoriamme erikoisimpiin legendoihin kuuluu Tankavaaran kullan löytökertomus 1930-luvulta. Tankavaaran kulta löytyi unennäön perusteella.

Kullan löytäjä oli Aleksanteri Peltovuoma, Sauva-Aslakkana tunnettu mies Purnumukan kylästä. Tarinan mukaan Sauva-Aslak nukahti niityllä heinäsuovassa ja näki unen, jossa häntä vastaan tuli maahinen, joka kertoi Tankavaaran kullan löytöpaikan. Niin Aslak meni ja löysi kuin löysikin paikalta kultaa.

Kun Sauva-Aslakan unen todenperäisyys paljastui, lähti Purnumukan miehiä Aslakan avuksi kultaa kaivamaan. Ensimmäisten kaivausten työkalut olivat melko vaatimattomat: poikkivartinen lapio ja paistinpannu, mutta kultaa löytyi heti ensimmäisenä syksynä toistakymmentä grammaa.

Nykyään Tankavaarasta löytyy kullanhuuhdonnan perinteitä vaaliva Kultamuseo ja Kultakylä, jonka kultarynnäkön aikaisessa näköiskylässä voi aistia menneiden aikojen tunnelmaa ja huuhtoa itse aitoa kultaa.

Koe sinäkin kultakuumeen huuma ja ryntää vaskaamaan oma kultahippusi villistä Lapista! ›

 

 

 Villi Lappi Oy   |   info@villilappi.fi